Fournituren gezocht

Afgelopen maanden zijn particulieren massaal aan het opruimen gegaan en gunnen zij net als bedrijven die hun spullen via Mooi zo Goed zo doneren een tweede leven. Dat is goed nieuws, want dit betekent dat er minder spullen op de afvalhoop terechtkomen wat ten goede komt aan mens en milieu.

Naast het wegbrengen van onze overbodige spullen naar de kringloop zijn er meer mogelijkheden om onze spullen een goede nieuwe bestemming te geven. Want wist je dat sommige spullen heel goed van pas komen bij activiteiten die in de eigen buurt plaatsvinden? Denk eens aan het wijkcentrum om de hoek waar wekelijkse de naaiclub bij elkaar komt. De reserveknopen van kledingstukken waar al lang afscheid van genomen is, een ooit gekochte rits die nog in de verpakking zit, een half klosje garen dat over is na het naaien van een rok 10 jaar geleden, bij de naaiclubs zijn ze maar wat blij met deze fournituren. 


Laat jouw overbodige fournituren niet liggen, breng ze naar een van de initiatieven in de gemeente Tilburg waar de knopen, ritsen, restjes garen en naalden goed gebruikt kunnen worden. Naaiclub Met naald en draad die wekelijks bij elkaar komt in Wijkcentrum Koningshaven is een van de burgerinitiatieven die zijn ontstaan vanuit armoede en waar duurzaamheid ook een belangrijk thema is geworden. En zo zijn er meer initiatieven te vinden, kijk op de website van het wijkcentrum in je buurt of bel voor meer informatie met Anuschka Polfliet 06-12020968. 


terug naar laatste nieuws