Dromen komen uit met MzGz

Mooi zo Goed zo (MzGz) realiseert dromen en wensen van mensen en organisaties in Tilburg. Er zijn zoveel goede ideeën die onze stad leuker, gezelliger en veiliger maken. Het ontbreekt vaak alleen aan voldoende menskracht, materialen, geld, kennis of vaardigheden om een idee ook echt uit te voeren. Dan komt MzGz in actie. Wij zoeken plaatselijke fondsen en sponsoren die deskundigheid, materialen, diensten en/of geld willen inzetten. Op deze manier laten bedrijven en organisaties hun betrokkenheid

Hoe het werkt

De initiatiefnemers dienen hun idee in. Anouschka Polfliet kan in die fase al meekijken hoe een idee in een concreet plan (en begroting!) vertaald kan worden. Daarna beoordeelt de selectiecommissie of het plan haalbaar is en bij de doelstellingen van MzGz past. De sociale component speelt bij de selectie een rol. Het versterken en ondersteunen van zwakke groepen in onze samenleving heeft de voorkeur. Zodra een plan is geselecteerd, gaat Anuschka aan de slag om het benodigde geld, de materialen, de menskracht en wat verder nodig is, bij elkaar te krijgen. Het is wel een voorwaarde dat de aanvrager(s) ook een steentje bijdragen.

In 2017 zijn de volgende plannen gerealiseerd

  • Stichting Biotuin kreeg PR-materialen om de nieuwe stichting te promoten.
  • Het klusteam van de Quiet Community ontving gereedschappen. Het team zet vakmensen in bij mensen met een laag inkomen.
  • In de wijk Stokhasselt zijn de afvalbakken gepimpt door leerlingen van de Logtenberg waardoor ze veel meer opvallen.
  • Groep 4 van de Heerevelden heeft met waterleidingbuizen fluistertelefoons gemaakt. Nu kunnen ze hardop lezen zonder anderen te storen.

Heb jij een goed idee voor Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout?

Top! Neem dan gauw contact op met Anuschka Polfliet, projectleider van Mooi zo Goed zo. Zij is telefonisch bereikbaar via 013 583 99 99 en per mail via mooizogoedzo@contourdetwern.nl.

terug naar laatste nieuws