sponsors

SPONSORS GEZOCHT VOOR OPENSTAANDE PROJECTEN
EN OVERZICHT GEREALISEERDE PROJECTEN

Doolhof in Oude Warande

St. Ancient Power gaat tijdens NL Doet in de Oude Warende een labyrint aanleggen en daarna onderhouden, met toestemming van de gemeente. Hiervoor hebben zij gereedschappen nodig (schoffels, kantafstekers, tuinspades, tuinharken, handschoenen). De gemeente gaf pas laat toestemming waardoor ze te laat waren voor een financiële bijdrage van NL Doet. Kosten € 149.

Lees verder

Het is nu een saaie boel

Bij woonzorgcentrum de Bijsterstede worden tuin en terras gebruikt door de basisschool en het woonzorgcentrum. Maar daar is weinig inspiratie te vinden, te weinig zitgelegenheid, geen speelmogelijkheden. Er komt een nieuw ontwerp. Het opknappen, opruimen en mooi en uitnodigend maken is dan hoofddoel. Planten en materialen kunnen worden ingekocht. Zelf zetten ze menskracht in om het ontwerpt te maken.

Lees verder

Bloementuin St. Franciscus

Ze gaan van leidingwater op grondwater overschakelen voor het water geven van planten en het aantal watertappunten uitbreiden. Gemiddelde leeftijd van de tuinders is 70 jaar en ver moeten lopen met een gieter kan soms niet meer. Vandaar dat het bestuur voor meer tappunten kiest. Ze kunnen watertonnen (250 liter), tyleenslangen en kranen met draad gaan inkopen. Ze voeren zelf alle werkzaamheden uit.

Lees verder

Een lekker kopje koffie

Jong-Nederland Loven-Besterd wil graag het oude horeca koffiezetapparaat (een Bravilor) vervangen. Het hoeft geen nieuwe te zijn, zij hebben hem tweedehands gezien voor € 150.

Lees verder

Wonderlijke watertuin

Vrijwilligers van het Ontdekstation013 i.s.m. St. OpGroeneVoet realiseren een voorbeeldtuin die heet: de Wonderlijke Watertuin. De tuin is openbaar toegankelijk, tussen Spoor, Hall of Fame en Ontdekstation en moet inspiratiebron zijn om je eigen tuin watervriendelijk te maken. Vrijwilligers kunnen gaan werken met allerlei tuingereedschappen.

Lees verder