sponsors

SPONSORS GEZOCHT VOOR OPENSTAANDE PROJECTEN
EN OVERZICHT GEREALISEERDE PROJECTEN

The living Museum

The Living Museum is een Outsider art project waar mensen met geleefde ervaring op gebied van dakloosheid, verslaving of psychiatrie worden uitgenodigd om kunst te maken. Kunst, ontmoeting, inspiratie en herstel staan centraal. Begeleiding gebeurt door vrijwilligers. Zij krijgen bestek, servies, glaswerk, kookgereedschap en pannen, kookplaat, koelkast, 3 schildersezels en geluidsapparatuur. Ze gaan tweedehands de spullen aanschaffen t.w.v. € 750.

Lees verder

Een gidslijn maken

St. KIVI maakt exposities toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Voor een expositie die half april start hebben ze paaltjes nodig die ze aan een gidslijn kunnen koppelen, waardoor mensen weten dat ze bij een kunstwerk zijn aangekomen. Nodig zijn: palen, hout voor voetjes , een MDF-plaat verf, lijm, schroeven en gereedschap en vilten dopjes, voor een totaalbedrag van € 325.

Lees verder

Doolhof in Oude Warande

St. Ancient Power gaat tijdens NL Doet in de Oude Warende een labyrint aanleggen en daarna onderhouden, met toestemming van de gemeente. Hiervoor hebben zij gereedschappen nodig (schoffels, kantafstekers, tuinspades, tuinharken, handschoenen). De gemeente gaf pas laat toestemming waardoor ze te laat waren voor een financiële bijdrage van NL Doet. Kosten € 149.

Lees verder

Het is nu een saaie boel

Bij woonzorgcentrum de Bijsterstede worden tuin en terras gebruikt door de basisschool en het woonzorgcentrum. Maar daar is weinig inspiratie te vinden, te weinig zitgelegenheid, geen speelmogelijkheden. Er komt een nieuw ontwerp. Het opknappen, opruimen en mooi en uitnodigend maken is dan hoofddoel. Planten en materialen kunnen worden ingekocht. Zelf zetten ze menskracht in om het ontwerpt te maken.

Lees verder

Bloementuin St. Franciscus

Ze gaan van leidingwater op grondwater overschakelen voor het water geven van planten en het aantal watertappunten uitbreiden. Gemiddelde leeftijd van de tuinders is 70 jaar en ver moeten lopen met een gieter kan soms niet meer. Vandaar dat het bestuur voor meer tappunten kiest. Ze kunnen watertonnen (250 liter), tyleenslangen en kranen met draad gaan inkopen. Ze voeren zelf alle werkzaamheden uit.

Lees verder