sponsors

SPONSORS GEZOCHT VOOR OPENSTAANDE PROJECTEN
EN OVERZICHT GEREALISEERDE PROJECTEN

Gereedschap voor groene oase

Een groene oase voor wijkbewoners waar ruimte is voor wandelen, praten, genieten en sporten. Natuurtuin Stokhasselt is zo'n plek waar ontmoeten centraal staat. Vrijwilligers onderhouden de tuin en zijn op zoek naar divers gereedschap, zoals een heggenschaar en snoeischaren. Als tegenprestatie wordt de sponsor via social media in het zonnetje gezet.

Lees verder

Stik en Strijk

Stik en Strijk is een project waar 12 vrouwen uit verschillende culturen bij elkaar komen en samen kleding en gordijnen (ver)maken. Een aantal oude machines is niet meer te repareren en aan vervanging toe. Goedgekeurd zijn 4 nieuwe of goede tweedehands degelijke naaimachines en een lockmachine ter waarde van € 1300,-.

Lees verder

Wegwijs in de StadsTuinderij

In StadsTuinderij Piushaven werken zo’n 50 vrijwilligers en 6 dagbesteders. Om het educatieve aspect te vergroten, vragen zij goede info-bordjes die bij de groenten, kruiden en bloemen worden geplaatst. Vrijwilligers gaan de informatie verzamelen en de bordjes maken. Nodig zijn 75 bordjes A5 op paaltjes, incl. lamineerhoezen en kleurenprints ter waarde van € 355,-.

Lees verder

The living Museum

The Living Museum is een Outsider art project waar mensen met geleefde ervaring op gebied van dakloosheid, verslaving of psychiatrie worden uitgenodigd om kunst te maken. Kunst, ontmoeting, inspiratie en herstel staan centraal. Begeleiding gebeurt door vrijwilligers. Zij krijgen bestek, servies, glaswerk, kookgereedschap en pannen, kookplaat, koelkast, 3 schildersezels en geluidsapparatuur. Ze gaan tweedehands de spullen aanschaffen t.w.v. € 750.

Lees verder

Een gidslijn maken

St. KIVI maakt exposities toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Voor een expositie die half april start hebben ze paaltjes nodig die ze aan een gidslijn kunnen koppelen, waardoor mensen weten dat ze bij een kunstwerk zijn aangekomen. Nodig zijn: palen, hout voor voetjes , een MDF-plaat verf, lijm, schroeven en gereedschap en vilten dopjes, voor een totaalbedrag van € 325.

Lees verder