sponsors

SPONSORS GEZOCHT VOOR OPENSTAANDE PROJECTEN
EN OVERZICHT GEREALISEERDE PROJECTEN

Wegwijs in de StadsTuinderij

In StadsTuinderij Piushaven werken zo’n 50 vrijwilligers en 6 dagbesteders. Om het educatieve aspect te vergroten, vragen zij goede info-bordjes die bij de groenten, kruiden en bloemen worden geplaatst. Vrijwilligers gaan de informatie verzamelen en de bordjes maken. Nodig zijn 75 bordjes A5 op paaltjes, incl. lamineerhoezen en kleurenprints ter waarde van € 355,-.

Lees verder

The living Museum

The Living Museum is een Outsider art project waar mensen met geleefde ervaring op gebied van dakloosheid, verslaving of psychiatrie worden uitgenodigd om kunst te maken. Kunst, ontmoeting, inspiratie en herstel staan centraal. Begeleiding gebeurt door vrijwilligers. Zij krijgen bestek, servies, glaswerk, kookgereedschap en pannen, kookplaat, koelkast, 3 schildersezels en geluidsapparatuur. Ze gaan tweedehands de spullen aanschaffen t.w.v. € 750.

Lees verder

Een gidslijn maken

St. KIVI maakt exposities toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Voor een expositie die half april start hebben ze paaltjes nodig die ze aan een gidslijn kunnen koppelen, waardoor mensen weten dat ze bij een kunstwerk zijn aangekomen. Nodig zijn: palen, hout voor voetjes , een MDF-plaat verf, lijm, schroeven en gereedschap en vilten dopjes, voor een totaalbedrag van € 325.

Lees verder

Doolhof in Oude Warande

St. Ancient Power gaat tijdens NL Doet in de Oude Warende een labyrint aanleggen en daarna onderhouden, met toestemming van de gemeente. Hiervoor hebben zij gereedschappen nodig (schoffels, kantafstekers, tuinspades, tuinharken, handschoenen). De gemeente gaf pas laat toestemming waardoor ze te laat waren voor een financiële bijdrage van NL Doet. Kosten € 149.

Lees verder

Het is nu een saaie boel

Bij woonzorgcentrum de Bijsterstede worden tuin en terras gebruikt door de basisschool en het woonzorgcentrum. Maar daar is weinig inspiratie te vinden, te weinig zitgelegenheid, geen speelmogelijkheden. Er komt een nieuw ontwerp. Het opknappen, opruimen en mooi en uitnodigend maken is dan hoofddoel. Planten en materialen kunnen worden ingekocht. Zelf zetten ze menskracht in om het ontwerpt te maken.

Lees verder