sponsors

SPONSORS GEZOCHT VOOR OPENSTAANDE PROJECTEN
EN OVERZICHT GEREALISEERDE PROJECTEN

Warmte voor "Den Aachterteun"

Een burenterras waar iedereen zich welkom en veilig voelt, een plek waar men elkaar kan ontmoeten én zich houden aan de corona-richtlijnen, dat is dé oplossing in een buurt in Tilburg West waar de buurtbewoners zich om elkaar bekommeren. Sinds de zomer is burenterras "Den Aachterteun" een feit en het is succesvol. De Wijkraad regelde een tent tegen de regen, maar nu het kouder wordt, zou het fijn zijn als er warmte is in de tent. Wie helpt dit sympathieke bureninitiatief aan 2 heaters?

Lees verder

Dozen voor Pakje van de Sint

Het Sint Nicolaas Comité is vanaf 2014 gestart met het project “Pakje van de Sint” met als doel “minderbedeelde gezinnen in Tilburg met kinderen tot de leeftijd van 10 jaar een fijne pakjesavond/middag te laten beleven”. Inwoners uit Tilburg worden hierbij verzocht speelgoed, spellen, boeken etc. te doneren voor gezinnen die financieel niet in de gelegenheid zijn pakjesavond te vieren. De cadeautjes worden verpakt in dozen zodat de kinderen verrast kunnen worden met een cadeau pakket.

Lees verder

Naaimachines gezocht

Vrouwen die een drempel ervaren bij sociale contacten, krijgen een steuntje in de rug door aan de naailes mee te doen bij MFA het Kruispunt. Ze ontmoeten op een laagdrempelige manier nieuwe mensen en leren kleding te (ver)maken. Dit geeft de vrouwen zelfvertrouwen én plezier. Dit burgerinitiatief is zo succesvol dat er behoefte is aan uitbreiding van het aantal naaimachines. Help je mee deze wens te realiseren? Meer informatie, bel of mail met Anuschka Polfliet van Mooi zo Goed zo.

Lees verder

Bordestrap voor Voedselbank

De vrijwilligers van de Voedselbank bergen houdbare voorraden tijdelijk op in hoge stellingen. Zij gebruiken hiervoor, tot een bepaalde hoogte, een gewone trap om de veelal kleine voorraden op te bergen en er weer uit te halen. Dit is niet heel handig en daarom is een oplossing bedacht. De oplossing is gevonden in een bordestrap, die is stabiel en door de wieltjes snel en veilig te verplaatsen. De vrijwilligers zijn blij zijn met sponsoring van deze praktische en flexibele trap.

Lees verder

EHBO doos voor PC Save Re-use

De vrijwilligers van PC Save en Re-use halen computers, laptops en andere IT middelen uit elkaar, maken deze schoon en voeren reparaties uit zodat deze middelen snel een nieuwe plek kunnen krijgen bij mensen met een kleine portemonnee. Zowel de binnenkant van de IT middelen als het gereedschap waarmee gewerkt wordt, kunnen scherp zijn en een ongelukje zit in een klein hoekje. Een goede verbanddoos is onmisbaar, kosten zijn 50 euro. Wie helpt deze vrijwilligers aan een complete verbanddoos?

Lees verder